הביטחון האישי והמשפחתי נמצא בראש סדר העדיפויות והיום, תודות לטכנולוגיה המתקדמת, אפשר לשלב מערכת מיגון לבית וליהנות משקט פיזי ונפשי. המערכת שולחת התראות בזמן אמת במקרה של פריצה וכל אירוע חריג ויכולה להיות מרכיב משמעותי בהרחקת פורצים וגורמים לא רצויים.
היום ניתן לשלב בבתים סוגים שונים של מערכות מיגון כשאלו יכולות להיות ״פשוטות״ ובסיסיות ויכולות להיות מתוחכמות ולהתחבר למערכת הבית החכם שכבר קיימת במקום. המערכות יכולות לכלול מרכיבים שנראים לעין, מצלמות, מרכיבים נסתרים ולהיות מותקנות בתוך הבית ומחוצה לו. ההחלטה כיצד המערכת תהיה מורכבת תהיה תוצאה של סריקת המבנה, הבנת הצרכים, מיפוי נקודות התורפה והתאמת פתרון האבטחה הנכון.
איך לבחור מערכת מיגון לבית?
בחירת מערכת מיגון לבית דורשת התחשבות בצרכים של בני הבית, הבנת האיומים ואיתור נקודות החולשה של המבנה. במטרה להבטיח כזו שיכולה לענות על הצרכים האישיים, יש לעבור תהליך מסודר ומחושב הכולל את הצעדים הבאים:
מיפוי הצרכים והמבנה
במטרה ליצור ביטחון אישי בבית הדבר הראשון שיש לעשות הוא לזהות את הצרכים האישיים. המטרה של מערכת מיגון לבית היא לשמש את היושבים בו ולא להפך. לכן, יש לברר מהי המטרה ולאתר את האיומים. יש לבחון את המורכבות של המבנה ולהעלות את האפשרויות השונות הקיימות מבחינה טכנולוגית.
היום ישנן מערכות שיכולות להתריע מפני פורצים, מערכות שמזהות תנועות חריגות באמצעות חיישן תנועה, מערכות זיהוי עשן וטמפרטורה וכן זיהוי הצפות. לאחר מיפוי מעמיק של הצרכים והמבנה אפשר להתחיל להגדיר את נקודות החולשה ולבחון את המערכות שיתנו את המענה הנדרש.
בחינת המערכות השונות
ישנן שלל מערכות מיגון לבית אשר נבדלות זו מזו בפעולות שהן מבצעות, ברמת הרגישות, בחיבור שלהן ובניהן ובהתאם גם בעלויות. יש לבדל בין מערכת אזעקה קווית אשר דורשת התקנה בתשתיות אך מציעה אמינות גבוהה כיוון שאינה תלויה בתקשורת אלחוטית לבין מערכת אלחוטית אשר אמנם תלויה בתקשורת אלחוטית ובסוללות אך זולה וקלה יותר להתקנה.
בשני סוגי המערכות אפשר למצוא טכנולוגיה מתקדמת, מערכות הפועלות באינטגרציה מלאה עם מערכות הבית החכם שכבר קיימות וניתן לשלוט בהן מרחוק. מבחינת ההתראה, ישנן מערכות ששולחות את ההתראה למוקד אבטחה, מערכות ששולחות התראות בזמן אמת למכשיר הנייד וכאלו שמפעילות צופרים וסירנות.
תוכנית אבטחה מותאמת תקציב
העלות של מערכת מיגון לבית משתנה בהתאם לכמות הגלאים וסוג המערכת. ההמלצה היא לבחון את התקציב מראש ובהתאם לקבוע מהי הדרך הטובה ביותר לאבטח את הבית. במסגרת התקציב יש להביא בחשבון את עלויות החומרה, תוכנה אם ישנה ועלויות תחזוקה אם יש צורך בכך.
ביצירת התוכנית חשוב מאד לברר מהי האחריות על המערכת ועל ההתקנה ולוודא כי החברה המתקינה היא זו שמספקת את האחריות. תוכנית נכונה, מותאמת למבנה, לצרכים ולתקציב, היא הדרך להבטיח את השקט הפיזי והנפשי בבית
איך למעשה פועלת מערכת מיגון לבית?
מערכת מיגון לבית פועלת תודות לשילוב מספר רכיבים טכנולוגיים שתפקידם לזהות, להתריע על אירועים בלתי רצויים. המרכיבים השונים כוללים גלאים, חיישן תנועה ומצלמות אבטחה כשאלו למעשה ״העיניים והאוזניים״ שלנו כשאנחנו לא במקום. המרכיבים הללו שולחים את האותות בזמן אמת ללוח הבקרה שאפשר לדמות אותו ״למוח״ של המערכת. לוח הבקרה מפרש את האותות ומפעיל את מערכת ההתראה שיכולה להיות בקול, התראה למכשיר הנייד וקריאה למוקד האבטחה.
מערכת המיגון פועלת על פי עקרון של אזורים כשאפשר לשלוט ולהפעיל אותם על פי הצורך. לצורך הדוגמה, אפשר להפעיל את גלאי שבירת הזכוכית של המרפסת או היציאה האחורית של הבית בזמן שהמשפחה בפנים והמערכת של הדלת הקדמית לא עובדת. זאת כדי לקבל התראה על ניסיון כניסה לא מורשה בזמן שישנה פעילות בבית. בסיום היום ניתן להפעיל את כל הגלאים בלחיצת כפתור.
האזורים השונים בבית יחולקו בהתאם למבנה עצמו, לאתגרי האבטחה ולאופן הפעילות בבית. המטרה היא לכסות את כל החלקים בצורה הטובה והיעילה ביותר תוך הימנעות מעודף גלאים ויצירת מערכת פשוטה וידידותית לשימוש. אפשר לכסות חלקים רבים של הבית והחצר כשניהול נכון יאפשר להשיג הגנה גבוהה ושליטה מלאה בהתאם לפעילות במהלך היום. בתכנון נכון אפשר לתכנת את המערכת לפעילות השגרתית ולהתאים אותה לצרכים הקבועים/ זמניים שעולים עם הזמן.